logeeradressen met baasje


Op reis en vakantie met je beardie(s)

Adressen van hotels, campings en dergelijke, logeeradressen waar je voor kortere of langere tijd welkom bent mèt je beardie(s).

Tja. Hoe kom je nou op het idee om een hotel-voor-mensen-met-honden te willen beginnen?

We hebben zelf twee honden, Bearded Collies. Joep van ruim 5 en Tjeu van 2,5 jaar oud. Ze zijn dol op bewegen en gaan als het even kan mee op vakantie. We hebben gekampeerd, huisjes gehuurd en in hotels overnacht met de honden. Uiteraard kom je dan op adressen waar de hond is toegestaan. Maar daar blijft het dan ook bij. Ze moeten aan de lijn, mogen niet mee het restaurant in (op zich begrijpelijk, maar alleen blijven in een vreemde omgeving is helaas een probleem voor de heren), als ze vies zijn worden er wenkbrauwen gefronst, dat soort dingen. Je hebt zelden het gevoel dat je echt welkom bent in plaats van dat je een probleemgast bent.

We constateerden nog een ander probleem. Eigenlijk kun je alleen maar wandelen. De honden zijn namelijk niet toegestaan in zwembaden, kerken, musea en met winkelen doe je ze geen lol. En om nou drie weken alleen maar te lopen, lopen en nog eens lopen.....een mens wil wel eens wat anders. Het zou dus ideaal zijn als je je hond kon achterlaten en zelf eens een dag wat anders zou kunnen gaan doen.

Dat alles op een rijtje zettend vonden we dat het beter moest kunnen en dat het ons heel leuk leek om een dergelijke verblijfsmogelijkheid op te zetten. Waar baas en hond even welkom zijn. Waar niet wordt gekeken op een vieze poot zo her en der. Waar de voorzieningen voor hond en baas comfortabel en ruim zijn. En waar op je hond wordt gepast als je even iets anders wil doen. Sindsdien zijn we ruim twee jaar op zoek geweest naar de plek om dat idee te kunnen verwezenlijken. Die hebben we nu gevonden in Ydes, in de Cantal (Frankrijk).

We zijn nu nog druk bezig om het huis op te knappen en aan te passen, maar vanaf juni 2006 kunnen baas en hond hier terecht voor vakantie. Onze website kunt u vinden op:
http://lachaleureuse.web-log.nl/
 
Op reis & vakantie met je hond

Hier boek je huizen, hotels en campings waar je als hondenbezitter meer dan welkom bent. Zij bieden meer dan 12.000 plekken in heel Europa die geschikt zijn om samen met je hond vakantie te vieren. En zij geven informatie over alles wat je zoal moet weten als je met een hond naar het buitenland afreist. De dienstverlening van DogsIncluded aan de klanten is gratis !
De website is:
www.dogsincluded.nl
 

Hot Dog Holidays selecteert charmante hotels, kastelen, landhuizen en vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, de Benelux, Engeland en andere landen in Europa waar u en uw huisdier welkom zijn...
Leuke site waar je campings in binnen- en buitenland kunt vinden.
TE HUUR 6 PERSOONS LUXE RECREATIE WONINGEN OP HET ROMMELGEBERGTE TE WINTERSWIJK uw honden een prettige vakantie dan heeft u het ook, met omheind terrein.
   

 Van Henny Tenge kregen we de volgende adressen van gezellige, rustige campings in Frankrijk. Volgens Henny en Ada kun je er vaak ook heerlijk eten!

 

   
Audrey Pol stuurde ons het volgende mailtje:

Via het speciale vakantieboek van Arke "Op Vakantie met je hond" hebben wij vorig jaar september een korte vakantie geboekt. De brochure was alleen verkrijgbaar in een zomereditie en zou bij succes misschien ook in 2005 worden herhaald. Zo niet is er misschien nog wel een oud exemplaar. Ons reisje ging naar Oostenrijk, Hotel Riederhof. Op de site van Ada en Hennie Tenge is er een klein verslag te vinden van deze vakantie.

Wanneer je naar het strand wilt en ook nog wil overnachten kunnen wij het van der Valk hotel in Sassenheim aanraden. Dit hotel hebben wij als zeer prettig ervaren en...ook met twee honden was er geen enkel probleem.

Als super campingadres hebben wij "La Magerie in La Roche sur Grane".  Niet op loopafstand van een dorp, maar daarintegen voor de honden een heerlijke uitraasplek met wel zeer grote plaatsen. De camping ligt zeer centraal, zodat er op niet al te lange ritten veel te zien en te beleven is. Iets zuidelijk en je rijd de Provence  in. Een beetje naar het oosten je zit in de bergen en iets naar het westen de Route du Solei onderdoor (hier zit je 17 km vanaf dus je bent lekker vlot op de plaats van bestemming) en je zit in de Ardèche. Voor de avond kun je bij opgave mee eten op het terras van de familie. Vorig jaar € 14,00 all in. Je zit een groot deel van de avond te tafelen ontzettend lekker.  Dit alles na te kijken op http://perso.wanadoo.fr/la.magerie . Voor ons de pech dat we zo verkocht aan dit plekje zijn, dat we hier voor het derde jaar heen afreizen en zo als globetrotter natuurlijk niet verder komen. Nou ja wie weet komen er op deze site zoveel leuke tips, dat we voor het volgende jaar een keer vreemd gaan.

Groeten Audrey Pol